lokasyon


B.Çekmece belediyesine bağlı olan Mimaroba, İstanbul’un batısında yer almaktadır. Bölgenin doğusunda Beylikdüzü ve Esenyurt, Batısında Silivri Kuzeyinde Çatalca ve Arnavutköy ilçeleri bulunmaktadır. Üç tarafı Marmara Denizi ile çevrilmiş olan bölge bir yarımada konumundadır.

B.çekmece ilçesine bağlı olan bölgemiz Türkiye’nin 1. Avrupa’nın ise 3. en büyük TV kulesine sahiptir. Türkiye’nin en büyük sergi alanı olan TÜYAP`ta yine bölgeye çok ciddi bir değer ve canlılık katmaktadır.

Bölgemizin bağlı bulunduğu B.çekmece ilçesi özellikle yaz mevsimi düşünüldüğünde İstanbul`un en keyifli  ilçelerinden biridir. Aynı zamanda doğa harikası denilebilecek bir sahile de sahip olan B. Çekmece bu özellikleriyle bu konuyla ilgilenen yatırımcıların da dikkatini çekmiştir.

Bu verimliliğin fark edilmesi bölgeye olan yatırımları çoğaltmıştır. Yatırımcılar özellikle 5 yıldızlı oteller, alışveriş merkezleri, parklar, spor salonları inşaa ederek bölgeye ciddi bir değer artışı kazandırmışlardır.

Bölge B.çekmece ilçesinin 23 mahallesinden biri konumundadır. 2008 yılına kadar kendi adını taşıyan Mimarsinan Belediyesi iken sonraki yılda çıkan yasa ile B.çekmece ilçesine bağlanmıştır.
Bölge aynı zamanda bir uydu kent konumundadır.

Türkiye`nin en büyük yeşil alanı 255.000m2 ile yine burada bulunmaktadır.
Bölgemiz adeta bir kartal bakışı ile B.çekmeceye ve B.çekmece koyuna bakmaktadır.

İzmir Alaçatı dan sonra rüzgar alması yönünden en şanslı koylarımızdan biri olan B.çekmece koyu bu özelliği ile Rüzgar sörfü ile uğraşanlar için adeta bir cennet konumundadır.
İdari sınırlarına bakıldığında ise doğusunda Dizdereyi ve Fatih, Batısında Muratçeşme, Güneydoğusunda Batıköy, Kuzeyin de Ulus mahalleleri ve Kuzeydoğusun da ise B.çekmece gölü bulunmaktadır.